2022-2023 ÖĞRETİM YILI İÇİN İLK KAYIT VE KAYIT YENİLEME BAŞVURULARI VE MESLEKİ AÇIK İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN AÇIKLAMALAR

289- 2022/1. DÖNEM AÇIK ÖĞRETİM İMAM HATİP LİSESİ İLK KAYIT VE KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ:

* 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 1. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri kayıt kılavuzları doğrultusunda 22 Ağustos 2022 tarihinden 23 Eylül 2022 tarihi mesai bitimine kadar yapılması gerekmektedir.

* İlk kayıt ve kayıt yenilme ücretleri 2022/1 dönemi için 50 TL'dir.

* Kayıt yenilemek için sınav katılım ücretini yatıran öğrenci sistem tarafından otomatik olarak "AKTİF" hale getirilir. Ancak yüz yüze eğitim ve sınav merkezi değişikliği için kayıt olmak üzere yüz yüze eğitim aldığı Okul/Kurum müdürlüğüne başvuruda bulunması gerekmektedir.

* Yeni kayıt yaptıracak olan öğrenciler önce kayıt ücretini yatırdıktan sonra yüz yüze eğitim almak istedikleri eğitim kurumuna giderek kayıtlarını yaptıracaklardır. 

* Mazerete bağlı ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 26 Eylül - 30 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

* Lise mezunları dışında uzaktan eğitim ile alacağı ortak dersi kalmayan, ilk kayıt/kayıt yenileme yaptırdığı eğitim öğretim yılının 1. dönemi ilk kayıt/kayıt yenileme işlemlerinin son günü itibarıyla 18 yaşından gün alan, yurt dışı programına kayıtlı olan ve özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler yoğunlaştırılmış eğitimden yararlanabileceklerdir.

* Bu şartları taşıyanlara en az 8 kişilik bir grup oluşması, yüz yüze eğitim kurumunun fiziki durumu ve öğretmen kadrosunun uygun olması hâlinde yoğunlaştırılmış eğitimle dersler verilebilecektir.

* Yüz yüze eğitimler örgün eğitimin başladığı haftayla birlikte başlayacaktır.

* Açık Öğretim İmam Hatip Lisesinde daha önceki yıllarda okuyup TASDİKNAME alarak ayrılan öğrencilerden,  Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler;


- Bu öğrencilerin sistemde kayıtları olduğu için YENİ KAYIT İŞLEMLERİ Menüsünden Tasdiknameli Öğrenci Form C seçilerek kayıtları yapılacaktır.

 

- Bu öğrencilerin e okulda kayıtları yoksa daha önce Açık Öğretim İmam Hatip Lisesinden aldıkları tasdiknamelerin aslının sisteme mutlaka taratılması gerekmektedir.

YÜZ YÜZE EĞİTİM İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER

- Yeni kayıtlar sadece EYLÜL ayında olmaktadır ve öğrenci 18 yaşından küçük ise velisi ile gelmek zorundadır.

- Kayıt yenileme veya Yeni Kayıt yaptıktan sonra, yüz yüze eğitim dışındaki derslerinizi sistemden "Ders Seçimi" menüsünden yapmak zorundasınız. 

- Yüz Yüze eğitim dersleri (K.Kerim, Arapça, Hadis, Tefsir, Hitabet) dersleri sistemde olmadığı için bizim tarafımızdan sizlere atanacaktır.

- Yüz yüze eğitim dersleri için hafta sonları  okulumuza gelerek derslere devam etmek zorundasınız.

- Dersler Cumartesi 09.00'da başlamaktadır.

- Ders programınızı dersinize giren öğretmenlerden talep ediniz.

- Yüz yüze eğitim derslerine devam zorunludur. Teorik olarak 5 hafta devamsızlık yapan öğrenci dersten devamsızlıktan kalır.

- Alttan aldığınız dersleri takip etmek öğrencinin sorumluluğundadır. Alttan aldığınız dersin diğer dersleriniz ile çakışması durumunda idareye başvurunuz.

- Derse devam, not durumlarını takip etmek öğrencinin sorumluluğundadır. Aldığınız derslerin NOTLARI SİSTEMDE GÖRÜNMÜYORSA HEMEN İDAREYE BAŞVURMALISINIZ. Sınav notlarını ve devamını takip etmek öğrencinin sorumluluğundadır.

- Devamsızlıktan kalınan dersler hiç alınmamış sayılır. Bu sebeple öğrenci devamsızlıktan kaldığı dersin devamındaki dönemleri alamaz. Örneğin 10.Sınıf 1.Dönem Kur'an-ı Kerim-3 dersinden devamsızlıktan kalan öğrenci Kur'an-ı Kerim-4, 5, 6, 7, veya 8'i alamaz. Bu sebeple ertesi sene 1.dönemden başlayarak Kur'an-ı Kerim-3'ten devam eder. Diğer dersler için de aynı örnek geçerlidir.

- Devam ettiğiniz fakat sınav sonucunda not ile kaldığınız derslerden sorumluluk (ek-sınav) sınavlarına girmek hakkınız vardır.

- Sorumluluk sınavlarına girmek için dilekçe vermek zorunludur. Sorumluluk sınav dönemlerinde dilekçe verilmesi için sistemden mesaj atılmaktadır. Ayrıca buradan da duyurulmaktadır.

- Sorumluluk sınavları senede 3 sefer yapılır. Genelde Ağustos ayı sonu, Ocak ayı sonu ve Haziran ayı sonunda olur.

- Nakil, Öğrenci Belgesi vb. işlemlerde şahsen gelerek dilekçe vermelisiniz.

- Mezun olan öğrencilerimizin diplomaları şahsen kendilerine teslim edilmektedir. Harici kimseye teslim edilmemektedir.

 Para yatırırken açıklama kısmına öğrencinin TC Numarasını ve "Açık Lise Yüz Yüze İşlem Bedeli" yazmayı unutmayınız.

Kayıt için Dekontlarınızla Birlikte Eğitim Aldığınız Kuruma Başvuruda Bulununuz

BANKA HESABI:

 

T.C. ZİRAAT BANKASI AKYURT  ŞUBESİ

 

IBAN: TR 67000100127381 1125 6050 01

 

 

HESAP NO: 81112560 

 

 

12.08.2022 330