16.02.2017 2303

MUHAMMED HAMDİ YAZIR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ´NİN  TARİHÇESİ

Okulumuz , 2016-2017 eğitim- öğretim yılında proje okulu olarak eğitime başlamıştır. Okulumuza hafızlığını tamamlayıp hafızlık belgesi bulunan ortaokul mezunu  öğrenciler liseye giriş sınavı puanı sonrası tercih işlemlerine göre  kayıt edilmektedir. Okulumuzun tamamında yatılı olarak erkek öğrenciler öğrenim görmekte olup; Arapça hazırlık ve hafızlık pekiştirme projesi yürütülmektedir. Bu öğrencilerimiz için birinci hedefimiz hafızlıklarını unutmamalarını sağlamakla birlikte kıraatlerini düzgün bir okuyuş düzeyine getirmektir. İslami ilimler için olmazsa olmaz olan Arapça dilini ilmi seviyede okuyan, yazan, anlayan ve anladığını da pratikte sözlü olarak ifade edebilen düzeye eriştirmektir. Ayrıca İslami İlimlerde (Hadis, Fıkıh, Kelam, Tefsir vb.) İlahiyat Fakültesine  öğrencileri hazırlamaktır. Pozitif ilimlerde de (Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik) üst düzeyde bilgi sahibi olarak Yükseköğretime geçişlerini sağlamaktır. Kısacası okulumuzda okuyup mezun olan öğrenciler milli ve manevi değerlerine bağlı, milletine saygılı ve vatanına ve devletine yararlı bununla birlikte ilmi seviyesi yüksek ve ahlaki olgunluğu olan  birer fert olarak yetişmiş olacaklardır. Amacımız; Öğrencilerimizi,yaşadığı çağı bilen, çağın ürettiği sorunlara çözüm yolları bulabilen, ilmi geleneğimize sahip çıkan, bakış açısı geniş, Kitap ve Sünnet doğrultusunda hareket edebilen, özgüveni yüksek bireyler olarak   yetiştirmektir.